Werkwijze

Als je een boeking bij Equivisuals plaatst, kan dit via email of telefoon.
We bespreken voorafgaand aan de fotoshoot eerst jouw wensen wat je graag gefotografeerd wilt hebben. Wellicht wil je graag alleen portretfoto's van je paard, of dat jouw paard los galoppeerd of  sfeervolle rijfoto's, of een combinatie van alle 3... Daarnaast bespreken we welke stijl en kleuren jij graag terug ziet in het werk. Het kan zijn dat een van mijn eerdere werken je aanspreekt en gebruiken we dit als uitgangspunt, maar wellicht heb je daar nog specifieke wensen op en nemen we die ook mee.

Vooraf

Aan de hand van jouw wensen gaan we aan de slag. We maken een afspraak voor de fotografie en op die dag zorg jij dat jij jouw paard (en eventueel jezelf) helemaal perfect klaar hebt zoals jij het voor ogen hebt (bijvoorbeeld, als je graag stijlvolle rijfotos wilt, is het mooi om je paard bijvoorbeeld ingevlochten te hebben). Als ik arriveer, nemen we nog even de wensen door en gaan we aan de slag. Voor portretfoto's in studio, zet ik de studio op, voor losse foto's en rijfoto's is dit niet nodig. Daarvoor gebruiken we een bak, paddock of buitenlocatie naar keuze. Om de beste kwaliteit te waarborgen, is het van belang dat er voldoende licht is. Daarom gaat bij losse / rijfotos de voorkeur ook uit naar een buitenbak. Alleen als de binnenbak "open" is, zodat er zowel via de zijkant als de bovenkant natuurlijk licht binnen valt, kunnen we eventueel ook in de binnenbak fotograferen. 

De Fotoshoot

Voor een fotoshoot neem ik alle tijd.
Om te werken onder de beste lichtomstandigheden, vinden mijn fotoshoot vaak overdag plaats. Meestal tussen 11.00 en 18.00 uur.
(Winter tussen 11.00 en 16.00 uur)
Mochten we voor de fotoshoot een zonsopgang of ondergang willen, passen we deze tijden natuurlijk aan.

Afhankelijk van de wensen, ben ik tussen 1 a 3 uur bezig. Tijdens en na de shoot, bespreken we de foto's al op de achterzijde van de camera. Zo kunnen we samen werken naar het gewenste beeld. Tijdens het bespreken, toon ik je de ruwe foto's, onbewerkt en zoals het moment dan is, en neem ik mee in de mogelijkheden van de nabewerking.

Zodra we tevreden zijn, stoppen we met de fotoshoot en selecteren we op de laptop de foto's die ik ga nabewerken.

Nabewerking

In de nabewerking is van alles mogelijk, en met jouw wensen in acht genomen, maar wel met enige creatieve vrijheid, zorg ik dat ieder beeld de nodig tijd, liefde en zorg krijgt. Ieder beeld transformeer ik naar een waar kunstwerk. 

4 a 6 weken (indicatie) na de fotoshoot ontvang jij de foto's digitaal. Afhankelijk van het pakket wat ik aanbiedt, krijg je 3, 5 of 10 foto's. Deze ontvang je digitiaal geschikt voor social media (met watermerk).

De Social Media beelden kan je gebruiken voor je social media, zoals Facebook, Instagram, etc. Tevens ontvang je bij Art, Gallery en Masterpiece de foto's ook afgedrukt. De een als drieluik, de ander in een prachtige hangemaakte artbox of als masterpiece aan de muur.

Perfectie

Voor het maken van een echt High End Artistieke Paardenfoto, komt meer bij kijken dan simpelweg op een knopje drukken. Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto om deze helemaal te perfectioneren naar mijn visie en stijl. Ik hecht veel waarde aan perfectie en bewerk een foto dan ook helemaal na. Om deze hoge kwaliteit te behalen werk ik met High End apparatuur; Uiteraard met een professionele camera en flitsers. Maar ook een kleurecht beeldscherm welke de kleinste kleurdifferenties toont, die op een gewone laptop of beeldscherm niet zichtbaar zijn. Een tekentablet om zo nauwkeurig mogelijk te werken. In een kleurvrije omgeving om zo niet beïnvloed te worden door felle kleuren en dergelijke.

Focus op het maken van KUNST

Bij het bewerken van het beeld, ligt mijn focus op het maken van kunst. Met mijn fotografie wil ik het gewone van fotografie overstijgen door er iets aparts van te maken. De beelden die ik creëer, wil ik een bepaald gevoel, emotie en betekenis mee geven. Ik ben dan ook niet snel tevreden en er gaat best wat tijd in zitten in de nabewerking. De nabewerking kan je vergelijken met het verven en perfectioneren van een schilderij. Het plaatsen en uitvoeren van een penseelstreek is zo van belang, en dit geldt net zo bij de nabewerking van een foto.

Jouw paard
als kunstwerk
aan de muur

De foto's die je ontvangt zijn een artistieke, emotionele en waardevolle herinnering aan de prachtig moment van jouw paard. Deze foto's zijn tijdloos en zullen de rest van jouw leven aan jouw connectie met dit paard herinneren. 

Ik bied fotoproducten aan omdat er veel tijd en geld in de fotoshoot plaatsvind. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, en dat jij levenslang deze prachtige herinneringen kan herbeleven, neem ik de verantwoording van het printproces op mij en ontzorg ik jou hier helemaal in.
Mijn doel is jouw leven verrijken met eigen artistieke kunst van jouw geliefd dier. En dat jij jouw paard vereeuwigd hebt als kunstwerk, hangend bij jouw aan de muur.

F.a.q.

Reserveer nu jouw plekje!

Click hier!