Contact Equivisuals

Wat leuk dat je in contact wil komen. Het is mogelijk om Equivisuals te contacteren via boekingsformulier, onderstaand contactformulier of email. Voorkeur gaat uit naar het online formulier of email, omdat Equivisuals, wanneer bezig, niet altijd in de gelegenheid is de telefoon te beantwoorden.  

Contactgegevens Equivisuals
Dominique Bongers

Email: infoequivisuals@gmail.com

KvK 81296282

Adres: Bartoklaan 16 (werkadres, geen bezoekersadres)
Postcode: 5343 ES
Plaats: OSS

Wie is Equivisuals?

Equivisuals is in 2020 opgericht door mij, Dominique Bongers. Nadat ik in 2010 afgestudeerd met een Masters Degree aan de prestigieuze University of the West of England, te Bristol, hart van de Engelse animatieindustry, ben ik in 2011 begonnen met mijn professionele creatieve carrière.

Een decennia lang heb ik voor diverse bedrijven gewerkt en ben onder andere werkzaam geweest in de vastgoed branche, meubelsector, kledingsector en de wasserij en stomerijbranche. Hier heb ik mij volledig toegelegd tot het maken van artistieke visuele uitingen die gebruikt werden voor off- als online doeleinden (drukwerk, website en social media kanalen) voor zowel de nationale als internationale markt.

Ik streef altijd naar speelse en spontane creaties met de hoogste kwaliteit, en neemt geen genoegen met minder. Om de wensen en ideeën van haar klanten zo goed mogelijk in beeld te brengen, hecht ik waarde aan goede persoonlijke contacten. 

Drijfsveer

Tijdens mijn dienstverband, merkte ik dat het maken van beeld niet geheel vanzelfsprekend is. Sowieso op de werkvloer keek men verbazingwekkend naar alles wat ik voor hun neus mogelijk maakte, maar ook in mijn eigen omgeving. Regelmatig werd ik door mijn vrienden, familie en kennissen gevraagd om hen te helpen bij het maken van visuele content. Of het nou om een familiefoto ging, visitekaartje, verkoopsessie van producten of paarden, het in elkaar zetten van een fotoboek, een film project waarbij "special effects" nodig waren, of het creëren van beeldmateriaal voor online doeleinden. Men heeft het nodig maar ondervind hier wat problemen in en ik kan ze oplossen. Het voelt zo goed voor mensen klaar te staan en ze te helpen en te ondersteunen, dat ik op een gegeven moment dacht; waarom combineer ik dit niet met mijn grootste passie: de paarden. En zo is het Equivisuals in 2020 opgericht.

Mijn passie

Vanaf jongs af aan leerde ik rijden op de manege. Door een Bachelor studie stopte het rijden even, wat ik tijdens mijn Masters in Engeland weer oppakte. Daar leerde ik springen en ontdekte eventing.
Samen met Sky vloog ik over de crossvelden... Sky was speciaal. De eerste keer dat ik haar zag, kreeg ik kippenvel en wist ik gelijk dat het een geweldig beestje was. En dat was ook zo. Als Sky je mocht, deed ze alles voor je. Maar ooooweeee als ze je niet mocht, dan zette zij geen pas vooruit... Hierdoor was Sky alles behalve het lievelingetje van stal, maar Sky veroverde een speciaal plekje in mijn hart... Eenmaal terug in Nederland wilde ik in eerste instantie niet gelijk weer rijden. Ik miste Sky teveel. Dit paardje kende ik tot het bot en vertrouwde ik met alles. Toch begon het weer te prikkelen en na 3 jaar besloot ik toch contact te zoeken met een manege om weer tussen de paarden te komen... 

Niek 2001
(Parcival x Zichem)

"Geef mij maar het paard waar niemand op wil" was mijn reactie op de vraag wat voor soort paard ik graag reed... De eerste les kreeg ik een braaf afgestompt manege paard, maar gek genoeg kon ik mijn ogen niet afhouden van een vosje wat met toeval ook die dag op de manege was gekomen. Het draakje heette Uniek en hij deed zijn naam eer aan. Na 2 weken mocht ik eindelijk op Uniek en mijn gevoel werd bevestigd! Wat een geweldig paardje. Ik volgde extra lessen. En nam zelfs privelessen om maar met het paardje te werken tot grote verbazing van manege personeel en klanten. Uniek stond erom bekend dat die eigenlijk iedereen er af gooide. Maar gek genoeg tolereerde hij mij wel. We hadden samen een klik en deden alles; dressuur, springen, zonder zadel, noem maar op. Helaas was ons plezier van korte duur... omdat hij zoveel mensen eraf gooide, moest hij weg. Met de stempel van "levensgevaarlijk, afmaken" ging hij naar een handelaar. Ik liet het er niet bij zitten. Ik vroeg overal rond en kreeg uiteindelijk het nummer van de handelaar. De handelaar accepteerde dat ik langs kwam en bij het weerzien was het voor hem ook duidelijk. Die kwaaie Uniek, wiens ogen zwart stonden van woede, veranderde in een mak lammetje toen hij mij weer zag. Ik "doopte" Uniek om naar Niek en samen mochten we met elkaar verder werken en uiteindelijk heb ik Niek gekocht... Niek heeft mij veel bijgeleerd over "samenwerken" en "luisteren". 

Knorretje 2009
(San Remo x Rhodium)

Hoewel ik graag mijzelf test door het rijden van wedstrijden, had Niek daar absoluut geen zin in. Een sprongetje en een buitenritje prima, maar zodra hij de dressuurhekjes zag staan, stopte die en liep die achteruit de ring uit. Omdat het toch enorm kriebelde en omdat niekje de 19e jarige leeftijd bereikte en rustig aan met pensioen zou gaan, zocht ik een leuk maatje die wel met mij op wedstrijd wilde gaan. Dat maatje vond ik in Ecenzo. Deze zwarte parel kwam op mijn pad en ik was gelijk verkocht. Iedere dag sinds we samen zijn, is er geen een voorbij gegaan zonder geknor. In het begin uit spanning, maar nu lijkt het als Ecenzo hele verhalen knort zodra hij mij ziet. Vandaar zijn bijnaam... Knorretje. Hoewel we nog flink samen moeten groeien, wordt onze band iedere dag sterker. Het allerleukste is nog wel dat we samen onze lunch kunnen delen, knorretje is namelijk gek op mandarijnen!  

Miepje (2011 - 2021)

Een diertje mag zeker niet ontbreken in het lijstje, en dat is mijn dierbare Miepje. Miepje is een chinees naakthondje van 2011 en tijdens mijn jeugd, zag ik dit rashondje op tv voorbijkomen en het had mij gelijk te pakken. De lange punky plukjes op het kopje vond ik zo leuk dat ik ooit hoopte eentje voor mijzelf te hebben. In 2011 kwam mijn wens uit. Opgehaald bij een Duitse fokker (von den Windpferden) begon ik aan mijn avontuur als honden mama. Ik moest het hondje zelf alles leren, van gehoorzaamheid tot behendigheid, en het is ons gelukt! Nu zijn we wat minder sportief, maar we genieten wel van onze wandelingen en als we thuis zijn, ligt Miepje altijd langs mijn zijde. 

Dopey 2021

Na het verlies van Miepje was ik zeker 2 weken ontroostbaar. Miepje betekende zoveel voor mij. Bij gebrek aan een betere bewoording, Miepje was mijn kindje.
Nadat het huis stil, leeg en kaal was geworden, kwam er na enkele maanden weer nieuw leven. Totaal niet gepland of gehoopt, maar gek genoeg kwam er een klein zwart draakje op de wereld die een liefdevol warm huisje zocht. Welliswaar een kelpie, maar wel eentje die net wat langer de tijd nodig had volgens de liefdevolle fokker. Eentje waar die lekker in alle rust kon opgroeien en gewoon lekker een "huishondje" mocht worden...
En dat vond die bij mij...

Samenwerking!

Equivisuals werkt graag samen met MiAmici. Onze samenwerking is al begonnen voordat Equivuals in 2020 werd opgestart. Het mooie aan MiAmici is dat het ook vanuit een passie is ontstaan. De producten zijn met uiterste zorg geselecteerd en het werkt. Madeleine Bongers heeft deskundige kennis in huis, wat heeft geresulteerd dat haar eigen  agility sporthonden, waarvan 3 op internationaal nivo lopen, blessure vrij door het leven gaan. 

www.miamci.com

Yaparoos is prachtige Australian Kelpie Kennel. Door goede research en vakkennis en kunde is het deze kennel gelukt om zeer mooie en gezonde sporthonden te fokken. Met uiterste zorg is bij de moeder de juiste man gezocht, om zo de pluspunten van karakter en ras te versterken. Dit heeft geresulteerd dat al hun honden ieder een prachtig mooi en lief karakter hebben. 

www.yaparoos.com