ZELF PRODUCTFOTO'S MAKEN

Wat komt er zoal bij kijken?
De voor- en nadelen van het creatie proces op een rijtje... 

View more

Productfoto's, ontelbaar veel opties!

Je wilt je product aan de man brengen. Alleen, hoe doe je dat? Simpelweg een foto van je product maken en online plaatsen kan een optie zijn. Maar is dat genoeg? Laat je dan genoeg van je product zien? Begrijpt mannen aan de hand van 1 foto wel jouw product? Of heeft je product dan een enorme tekst aan uitleg nodig? Is het wel verstandig om zoveel tekst toe te voegen als een 2e afbeelding ook volstaat? Heb je wel tijd en zin om een ​​2e afbeelding te maken? En zo ja, wat voor een 2 afbeelding maak je dan?

Transparante achtergrond?

Zodra jij je afbeelding online zet, kom je erachter dat die niet heel mooi "blend" met je achtergrond. Daar waar uw site een bepaalde kleur heeft, zal jij eerst de witte achtergrond van de foto weg moeten halen. Na wat gum werk, sla je de afbeelding weer op als een .JPG Maar wat je ook doet, die witte achtergrond maar niet weg. Dit werkt behoorlijk frustrerend, wil je wat doe je fout? Bij andere webshops kan het wel, dus waarom lukt het jou niet? Je speurt online het internet af, en na enige tijd, vind je het antwoord, je moet de afbeelding ook als een .PNG opslaan. 

Aantal foto's per product

Met deze kennis pas je ook de tweede afbeelding aan. Beetje stoeien, maar gelukt. Trots kijk je naar je 2 afbeeldingen maar je ziet dat je een speciaal kenmerk over het hoofd hebt gezien. Jouw product heeft namelijk aan de achterzijde iets speciaals zitten. En dat wil je ook graag uitlichten. Kies je nu voor een algemene foto van de achterkant van een detailfoto? Van doe je allebei. Tja, als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed ook de linker- en right meepakken. Maar dan zit je wel gelijk op 6 foto's. Een recht van voor, schuin, linker- en rechtkant, de achterkant, detail. En iedere foto zal je moeten bewerken. Heb jij daar wel de tijd voor? Wil je het nu over 6 foto's van 1 product, maar wat als je een heel groot assortiment hebt? Zie jij het wel zitten, om van ieder product 6 foto's te maken en te bewerken?

Kleuren en Reflectie

Jij kijkt eens wat de concurrent doet. Je ziet dat je concurrent wel meerdere afbeeldingen gebruikt. Ook heeft het bepalen van items ook niet de optie om ze in meerdere kleuren af ​​te nemen. Dat betekend nog meer foto's ... Wil je tja, wat versta jij onder "petrol blue" als je geen foto ziet hoe die kleur uitvalt? En dan zie je ineens iets waarvan je vind dat je concurrent net een mooiere kwaliteit levert, hij heeft een reflectie onder zijn product. Bij niet ieder product is dit nodig, maar hier staat het wel sjiek. Dit wil jij ook, maar hoe flans je die reflectie er nou onder?

Sfeervolle omgeving

Op social media speur je ook wat rond, maar wat je daar ziet is weer van een heel ander nivo. In plaats van dat ze een product gewoon "een zucht" tonen, richten ze zich hier op sfeervolle foto's. Hier zie je hoe het product gebruikt wordt. Je krijgt visueel meer informatie zoals bij een laars over pasvorm & hoogte, en die glimlach van de modellen geven ook blijk dat het product nog niet prettig zit. Maar dat wil jij ook! Moet je nu alleen weer tijd vrijmaken om met je camera nieuwe foto's maken ...

Vertaling naar jouw huisstijl & social media

En dan komt nog het moeilijkste; er een mooie plaatje van te maken, in jouw huisstijl. Wellicht wil jij je logo erbij toevoegen, in een kader met jouw kleuren plaatsen, tekst gebruiken, of een ander effect? Om van een afbeelding echt een goede reclame foto te maken, zal je weer net dat stapje extra moeten zetten. Een beetje simpele software kennis is dus niet genoeg. Want misschien wil jij ook wel bewegend beeld gebruiken? Dat is weer een stap verder dan dat ene simpele plaatje waar we mee zijn begonnen...

Samenvattend

Productfotografie is dus veelomvattend. Er zijn meerdere opties mogelijke en het is per product afhankelijk van wat je nodig hebt om het ook goed aan de man te brengen. Bij het maken van een goede productfoto komt dus meer bij kijken dan alleen zelfs op een knopje klikken. Maar helaas blijft het daar niet bij. De wereld veranderd snel, de klant wilt steeds meer, en jij zal mee moeten groeien.

Je kan besluiten dat jij dit creatieve proces graag zelf wilt doen naast het runnen van je eigen bedrijf. Bedenk wel dat naast je algemene werkzaamheden zoals het onderhouden van klantencontact, acquisitie, opstellen van emails, maken en versturen van pakketten, productvoorraad bijhouden, planning en organisatie, etc, het onderhouden van je visuele content ook zeker wat tijd kost. 
Je moet je afvragen waar je die tijd vandaan haalt, en waar het dan van ten koste gaat. De grootste valkuil van de ondernemer, is dat hij kostbare tijd afpakt, welke hij/zij normaal gesproken met zijn gezin doorneemt. 

Maar je kan gelukkig er ook voor kiezen om dit uit te spenderen. Equivisuals ondersteunt en ontzorgt je hier graag in!

Alles op een rijtje

Wil jij graag weten welke opties er zijn, wat de voor- en nadelen zijn van iedere keuze?
Check dan gauw onze "product on display pagina"

Heb je nog vragen?

Wil je graag een productfotografie sessie boeken, maar weet je niet goed welk pakket bij je past? Heb je een idee maar weet je niet of dit mogelijk is? Of wijken je wensen totaal af van de pakketen? Geen zorgen! Geen wens is te gek voor Equivisuals! Vul het contact hieronder hieronder in met jouw naam en email adres, typ een berichtje met jouw specifieke wensen en / of vragen en Equivisuals neemt zo snel mogelijk contact met je op!